PROFILE LINKS MEMORIES
SITE STATS
Opened since: 03.10.2008
hits (and counting!)
visitor(s) online
Mozilla Firefox forever! ;)
Compatible on Internet Explorer
Subscribe to my blog today! :D
TAGBOARD
chapter 270 : Go ahead just leave, can't hold you, you're free
Aug 18, 2010 | comment | 1 comment(s)

What did I do but give love to you?
I'm just confused as I stand here and look at you
You think that you know, you've made yourself COLD
I'd give it all up but I'M TAKIN' BACK MY LOVE
I'VE GIVEN YOU TOO MUCH but I'm takin' back my love

Used to be my favorite song. And I guess this is the right time untuk I guna lagu ni? Jam ditangan menunjukkan 7.02pm. Oh shit! Buka dalam train lagi la nampaknya? I hanya mampu menghela nafas dengan panjang. Perjalanan masih jauh and fikiran pun dah merewang entah kemana. Suddenly, I terflash back.

Last saturday, I pergi OU dengan Alia. Kononnya "girls day out" untuk celebrate kerunsingan di hati. Masalah kitorang sama je. Satu ; boyfriend. Oops. Boyfriend? No. No. No. I rasa hari sabtu yang lepas I more to celebrate yang I ni dah single? Hahaha. Around 9 something, I agak rush keluar from OU and I terserempak dengan ..... Eh, macam kenal minah ni. Maklumlah, I tak berapa nampak since I ni bermata empat kan? But seriously, I rasa macam I kenal. "Durrah?" LOL. Gila lama tak nampak kau. What a surprise ! (:

Durrah : Kau datang sini dengan siapa? Scandal kau ke?
Me : Huh? Tak adala. Aku keluar dengan kawan aku. Dia baru je gerak. Aku pun dah nak balik ni.
Durrah : Eh, kau apa cite sekarang? By the way, bagi phone number kau.
Me : 017- *******. Miss call handphone aku.
Durrah : Kau dah break dengan boyfriend kau kan? Ouchh!
Me : Err. Mana kau tahu? O.O
Durrah : Aku baca blog kau lah.
Me : *Ooh, ingatkan tak ada sapa yang baca blog aku. Tak expect langsung* Err. Yeah. Dah break.
Durrah : Sabarlah, okay?

Ye. Sabar. Sabar. Itulah yang sedang I lakukan sekarang ni. Sabar. Sabar dengan apa yang terjadi. Sabar. Yes, Farah. Sabar. One day, karma will kick his ass! What goes around comes around. Hari ni sangatlah mengantuk dekat office. Tak tahulah kenapa and nak buat kerja pun macam malas. Busy pun tidak. Cuma.. I banyak berfikir. Hmm..

"I tercengang bila you tunjuk dekat I. Kita mati-mati fikir positive dekat dia tapi.. Kejam gila. Sanggup dia buat you macam tu. I pulak yang rasa sakit hati. Frustrated. You guys masih baru lagi. But why? You and I backup dia gila-gila tapi.. Betul apa yang kawan-kawan you cakap"

I hanya mampu diam bila Alia cakap macam tu. Speechless. Apa yang I rasa selama ni betul lah. Cuma I je buta. Menidakkan kata-kata mereka. Betul kata Shasha, I masih tak nampak. Masih samar-samar. Kononnya masih mengharapkan ada cahaya dalam hubungan tu.

"I ada bagitahu you awal-awal kan? I ada cakap, I tak tahu decision yang I buat ni betul ke tak masa I mula-mula dengan dia. I dapat rasa benda ni tak kan pergi ke mana. I tak rasa ia akan kekal lama. And see, this shit happen. Seriously, this is my biggest mistake I ever made"

Menyesal. Itu yang I rasa sekarang ni. I menyesal tak ikut kata hati. Menyesal buat tindakan melulu. Selama ni, instinct I tak pernah salah. Naluri seorang wanita sentiasa betul.

"I rasa.. sunyi. Sangat"

"I tak minta duit or barang yang mahal. All I want is to be loved and their attention but I tak faham. Benda yang I rasa sangat simple yang tidak mengeluarkan duit satu sen pun atau peluh tapi sangat susah untuk I dapat. I rasa benda tu FREE je kot?"

Alia always be there for me. And I know that I'm not alone. Kawan-kawan I sentiasa ada untuk memberi semangat. Twice I ditipu and twice jugak they left me hanging. I mengeluh panjang.

"I nak buat you happy. I promise I akan bahagiakan you. I takkan buat seperti mana yang diorang buat. I nak jaga you. I tak sanggup nak tengok you sedih-sedih lagi. Cukuplah untuk kali ni. And please.. Gimme chance. Let me be your everything."

Janji. Mereka berjanji lagi. Tak penat ke mereka berjanji? I pun tak tahu ni janji yang ke berapa kali entah mereka lafazkan pada I. Senangnya mereka berjanji. Seolah-olah janji tu ZERO! Itu jugak lah yang dilafazkan oleh dia when hes trying to get me. Kononnya, tak semua lelaki sama. Yes. Memang. I admit. Tak semua lelaki sama TETAPI 98% sama. Another 2%, I tak tahulah hilang ke mana. Maybe tersembunyi di dalam cengkerang? I don't know? Maybe? Or they already taken? Only god knows. Bila I dengar janji-janji macam tu, I rasa meluat. Menyampah. I rasa macam nak tampar pun ada. Cause I dah penat nak dengar. End up nya, I jugak yang kecewa. Bukannya I tak nak terima sesiapa pada waktu ini, just.. Tolonglah propose dengan cara lain. What I mean is tak payahlah berjanji kalau you rasa you tak mampu nak tunaikan. Kononnya, nak sehidup semati. Fuck! Kononnya, nak buat I happy. Fuck! Kononnya, I love you, you love me. BULLSHIT! -__-

Bunyi macam lebih kepada give up? Nope. Not really. Maybe a bit. Kot? Tapi syukurlah. Dia di atas dah tunjuk dekat I apa yang I nantikan selama ni. Tak sia-sia I berdoa and mengadu pada-Nya. Advice from Azwa sangat membukakan mata I. Tiba-tiba hari tu dia macam berdakwah dekat I. Hahaha. Thumbs up! (Y)
8:04 PM | back to top