PROFILE LINKS MEMORIES
SITE STATS
Opened since: 03.10.2008
hits (and counting!)
visitor(s) online
Mozilla Firefox forever! ;)
Compatible on Internet Explorer
Subscribe to my blog today! :D
TAGBOARD
chapter 269 : Sampai Bila?
Aug 9, 2010 | comment | 3 comment(s)

"I'm sorry for ditching you. Aku tengok ko selalu emo je. And I feel bad cause I'm not there when you want to share stories or anything :("

Keadaan agak sesak pada waktu tu. And at the same time I tengah SMS dengan Alia. Bila dengar ringtone SMS berbunyi, I cepat-cepat keluarkan phone dari handbag warna orange tu. Pada waktu tu macam "Eh, kenapa tetiba SMS ni?". Yes, SMS daripada Tyra setelah sekian lama dia meminggirkan diri dia daripada I. Itulah pandangan yang I bagi bila I dapat SMS daripada dia. Macam terkejut. Pelik dan motif? Bila I baca SMS tu, air mata dah keluar dah. Memang dah keluar tapi cepat-cepat cover memandangkan I sedang berada di luar. Pergi PC fair buat kali ke-dua. Kali ni, I nekad memang nak beli mouse baru. Tak tahulah. Tiba-tiba hati ni rasa macam tersentuh bila dapat SMS mcm tu. Kata-kata dia macam bawak meaning dalam gila kat hati ni? Yes. Memang I tengah down sekarang ni. Down yang teramat lah sangat. Emo yang melampau. Moody yang sangat-sangat. Entahlah. Masih terngiang-ngiang di telinga apa yang dia cakap dekat I malam tadi. Shit!

"I miss you"

Seolah-olah baru semalam je. Bila I tengok balik calendar dekat telefon yang nazak ni, I was like "Ek elen. Baru je jumpa last friday. Chill la Farah. Orang lain bercinta jugak". Ye. Betul. Tapi.. Maaflah. I ni tamak orangnya. Sekejap memang tak cukup untuk melepaskan rindu. Tapi I pujuk hati ni. "Tak apalah. Orang kata, jumpa sekejap pun dah kira bagus daripada tak jumpa langsung". So, adakah anda setuju dengan statement I tu? If yes, do drop your comment ya. Thank you. Okay, back to the story. Lately ni, lagu "Love the way you lie" by Eminem feat Rihanna sering menemani I. And I tak jemu pun dengar lagu tu. Seolah-olah lagu tu sangat sesuai kot dengan mood I sekarang ni? Semalam, emosi sangat terganggu. Air mata pulak macam senang sangat nak jatuh pada saat-saat ni. Shit! Kenapa emo sangat ni?

"Kau pahal? Kurang kasih sayang?"

You. Agak kasar soalan u tu. Tapi I jawabkan jugak. Yes. Kurang. So? Kenapa? Apa masalah kau? Biar I betulkan sikit. Bukan kurang kasih sayang tetapi kurang perhatian. Kan sedap ayat tu. Sampai sekarang I takkan lupa dengan perkataan ni, "Pressure". Yes. Siapa pressure siapa ya? You ke? I ke? Orang belakang rumah ke? Depan rumah ke? Entahlah. Bak kata Nabil, "Lu fikirlah sendiri?". I agree dengan Dian. Oh Dian. Dia seorang blogger yang sangat I gemari. I suka baca blog dia. Sangat-sangat suka. Plus, dia cantik tau. Before I tengok picture dia lagi, dengan baca blog dia je, I dah boleh agak "Dia ni mesti cantik". Ha see. Kan betul tekaan I selama ni. Ayat dia macam ni,

"Bila ada depan mata tak nak hargai, bila dah tak ada nanti..barulah nak tercari-cari"

dan

Selalunya yang ada depan mata kita tak pandang. Sebab nak sangat mengenal yang jauh. Bila yang depan mata dah hilang, dan yang jauh semakin jauh..baru tahu rasa kesal.

I sangat-sangat sokong dengan kata-kata you. Memang betul. You setuju tak? If yes, jangan lupa drop comment ya? Thanks. Oh, one more thing. I nak minta maaf sangat dekat Fiqa Ahmad. Yes. I'm really sorry ignore you punya text. Bukan nya apa. I sendiri pun tengah serabut apatah lagi dengan masalah orang lain kan? Ketika ini lah, I rasa sangat-sangat memerlukan Dia di atas. Dengan Dia lah, I mengadu. Dekat Dia jugaklah I menangis. I tak tahu dengan siapa lagi I nak bercerita. Hanya Dia yang tahu apa yang I rasa and apa yang I lalui sekarang ni. Ya. Mungkin ini cuma small matter kata orang putih kan. Small the pieces? Oh sangat kampung! Sekarang ini I hanya mampu berserah dan bertawakal. Sememangnya, I sangat lemah. I tak kuat nak lalui semua ni. I mengaku, I tak kuat nak face semua ini walaupun perkara ni sangat remeh. Tapi, mana hak I? Oh, I tak nak lah bercakap soal hak. Nanti timbul benda lain pulak. Okay, saya seorang girlfriend yang menunggu boyfriendnya yang macam nak tunggu durian jatuh dari pokok. Yupp. I ibaratkan macam tu.

I tak tahu apa lagi yang tinggal. Segala barang telah dipulangkan. Cuma yang ada dekat I, pemberian hadiah daripadanya. Itu je lah. Kalau dulu, ada sebuah kotak I letak depan almari. Tiap-tiap hari I tengok. Bila lah nak pulangkan balik pada tuan punya badan. Bila dah pulangkan. Rasa macam.. Semua tentang dia.. Dah hilang. Apatah lagi sejak kena "remove" ni. Apa lagi lah yang tinggal? Kenangan? Memang I selalu terkenang kembali. Itu tak payah cakap la kan. Bila I bayangkan balik, tergelak sorang-sorang pun ada and ada jugak butterflies datang kat tummy ni. Macam geli-geli sikit. Tapi perasaan tu sangat best cause dia sangat istimewa. Bila orang tanya "Mengapa?". Oh please lah. Tolonglah jangan tanya. I sangat senang nak menitiskan air mata bila mengenangkannya. Padahal soalan orang tu macam sangat simple? Tapi mampu untuk menjatuhkan air mata. Fuck gila kan? Haha. Hati saya sangat fragile. Oh, tiba-tiba I teringat satu ayat ni, "I knew. It's fragile". Remember? SMS tu masih ada lagi dalam inbox. Kadang-kadang bila rindu, I scroll up balik SMS yang I terima dulu. Bila baca, rasa macam.. "Heaven sangat time ni". Bila I boleh rasa macam tu balik? I rindu saat-saat tu. Hmm..

Dengan apa yang terjadi sekarang ni, trauma kembali. Semalam pergi ke Sepang Goldcoast. Tengok pantai. Sangat mendamaikan. Rasa macam semua masalah di dalam kepala ni, hilang seketika pabila mendengar deruan ombak. Sangat.. Sangat menenangkan jiwa yang serabut ni. Kawan I pernah cakap, "You stuck kat KL ni lama sangat dah. You kena keluar daripada KL. Jumpa orang luar. Learn their culture blablabla." Ye. Ye. Bunyi macam I kena gi holiday ye? You bayar semuanya boleh? Then baru I pergi. I setuju. I rasa I memerlukan holiday. Yes, I need a break. Not a heartbreak. Blues pulak malam-malam ni kan? Hmm. Rindu.

p/s : Welcome back, Kamil (:
11:26 PM | back to top