PROFILE LINKS MEMORIES
SITE STATS
Opened since: 03.10.2008
hits (and counting!)
visitor(s) online
Mozilla Firefox forever! ;)
Compatible on Internet Explorer
Subscribe to my blog today! :D
TAGBOARD
chapter 272 : Who? Me? Oh. Hi !
Aug 24, 2010 | comment | 1 comment(s)

I should post this like one or two or three months ago I guess? But whatever. This is my blog so who cares?

"You take my Nashriq.. ! ;("

Okay, I found this in my inbox. She sent this like 3 months ago? and I was like, wow? Really make me go WOW! Hahaha. 3 months agoo. Hmm. Okay. 3 months ago ek? Oh, okay. Haha. I wonder who sent this. LOL. But bak kata Kamil, "You tak payah nak kusut-kusut". But whatever.

To this girl/boy ;

Seriously, I never take your boy. He used to be mine but not anymore. By the way, he is not worth it. At all. Trust me (:

KARMA is soo gonna chase you down, sweetheart :D
11:33 PM | back to top

chapter 271 : I carry smile when I'm broken in two.
Aug 23, 2010 | comment | 1 comment(s)

"You jangan curang, k? You milik I, k!"

Thanks to Alia. Dia yang mengingatkan I pada ayat ni. Kalau I boleh bagi middle finger dekat depan dia, memang dah lama I bagi. Kalau boleh nak bagi dua-dua tangan boleh?. Belah kanan satu, belah kiri satu sambil berkata "Fuck you!". Terkenang kembali. Sambil I buat kerja, I dapat text daripada dia and ayat dia berbunyi macam ayat di atas ni. And I was like "HOHO! Look who is talking now? I jiwang or dia yang jiwang ni babe?" sambil tunjuk kepada Alia. Konon-kononnya, dalam hati ada bunga lah pada waktu tu. Senyum sampai ke telinga. Eh, come on la. Siapa yang tak suka kalau kekasih hati dia cakap begitu pada pasangannya? LOL. Sure kaum hawa akan berasa seperti terbang di awang-awangan. Hahaha. Indah. Ya. Indah. Itu dulu ya. Tidak lagi sekarang.

Sambil makan rojak ayam di dalam kereta. Oh. Pengalaman yang tidak akan I lupakan. Kenangan. Teramat sangat, okay? Sambil makan rojak ayam, boleh pulak kitorang mengumpat. Oops. Salah. Bukan mengumpat tapi kutuk. Itu je. Tak salah bukan? I rasa dah jadi topik perbualan kitorang hari-hari mengutuk si dia. Menyesal tak sudah sampai sekarang. I terlalu bodoh kerana tidak ikutkan kata hati. Membuat keputusan melulu tanpa fikirkan risiko yang bakal I hadapi. Padahal, hati I masa tu, dah memberi signal lampu merah tapi.. Farah Idris. Memang sangat degil. Itu tak boleh dinafikan lagi. Berulang kali I ulangi ayat ni, "I menyesal teramat sangat..". Orang lain kata, "I tak pernah menyesal sayang dia sebab I akan terus meyayangi dia sekarang hingga ke akhir waktu". Aahh. Kau bodoh! Bodoh sebab diri kau dah dibutakan dengan kata-kata manis dia -_-

"Seriously, dia memang chicken. Coward. Penakut. Bukan lelaki sejati. Budak-budak cause dia buat you macam ni. Dia memang tak tahu malu. Perangai dia memang macam.. lancau lah"

"I ada cakap dekat you. Kita tengok je awal 3 bulan ni perangai dia macam mana. Kalau okay, kita tengok lagi 3 bulan tapi you sebelum reach 3 bulan pun you dah sedih-sedih macam ni. Nasib baik you guys tak lama. Kalau lagi lama tak tahu you macam mana. Maybe lagi teruk"

"I rasa selama ni, memang dia tak pernah wujud pun. Dia ada ke, tak ada ke, sama je. Last-last orang lain yang layan you, care about you. "

Semenjak dua menjak ni handphone I suka sangat buat hal. Hmm. I think I should get a new one. Yeahh. So, Farah. Apa lagi. Dah tak reti-reti nak simpan duit beli handphone baru? LOL. Since handphone I cepat sangat meragam, I dah mula jaga dia dengan baik. Alia kata, kalau kita cakap kita nak beli suatu yang baru, barang yang lama akan merajuk. I rasa handphone I merajuk dengan I la kot? Sampai I nak text orang lain pun payah sangat. Huruf tak mahu keluar? LOL. Yeah. I jaga dia dengan baik. I sayang dia, letak dia di tempat yang selamat dan sentiasa beri dia "makan". I memang sangat malas nak delete message dalam inbox. Buat masa sekarang ni, I ada 3k msgs dalam inbox. Sent items pulak ada dalam 700. Haha. Every morning I akan delete message dia sikit demi sikit. Bukannya sayang tetapi handphone I cepat meragam la. Nak delete pun mengambil waktu dalam 15mins? Bayangkanlah. Oh no! :(

Tiap-tiap pagi jugak lah, semua perkataan akan keluar. Cause agak menyakitkan hati. Pagi-pagi dah mencarut kan? Bagus. Thumbs up! (Y)

*away for 5 minutes

Something happened. Ugh. Shit. Congratulations. You just spoil my mood. Thumbs up for you! (Y)
I'm out from here.
9:26 PM | back to top

chapter 270 : Go ahead just leave, can't hold you, you're free
Aug 18, 2010 | comment | 1 comment(s)

What did I do but give love to you?
I'm just confused as I stand here and look at you
You think that you know, you've made yourself COLD
I'd give it all up but I'M TAKIN' BACK MY LOVE
I'VE GIVEN YOU TOO MUCH but I'm takin' back my love

Used to be my favorite song. And I guess this is the right time untuk I guna lagu ni? Jam ditangan menunjukkan 7.02pm. Oh shit! Buka dalam train lagi la nampaknya? I hanya mampu menghela nafas dengan panjang. Perjalanan masih jauh and fikiran pun dah merewang entah kemana. Suddenly, I terflash back.

Last saturday, I pergi OU dengan Alia. Kononnya "girls day out" untuk celebrate kerunsingan di hati. Masalah kitorang sama je. Satu ; boyfriend. Oops. Boyfriend? No. No. No. I rasa hari sabtu yang lepas I more to celebrate yang I ni dah single? Hahaha. Around 9 something, I agak rush keluar from OU and I terserempak dengan ..... Eh, macam kenal minah ni. Maklumlah, I tak berapa nampak since I ni bermata empat kan? But seriously, I rasa macam I kenal. "Durrah?" LOL. Gila lama tak nampak kau. What a surprise ! (:

Durrah : Kau datang sini dengan siapa? Scandal kau ke?
Me : Huh? Tak adala. Aku keluar dengan kawan aku. Dia baru je gerak. Aku pun dah nak balik ni.
Durrah : Eh, kau apa cite sekarang? By the way, bagi phone number kau.
Me : 017- *******. Miss call handphone aku.
Durrah : Kau dah break dengan boyfriend kau kan? Ouchh!
Me : Err. Mana kau tahu? O.O
Durrah : Aku baca blog kau lah.
Me : *Ooh, ingatkan tak ada sapa yang baca blog aku. Tak expect langsung* Err. Yeah. Dah break.
Durrah : Sabarlah, okay?

Ye. Sabar. Sabar. Itulah yang sedang I lakukan sekarang ni. Sabar. Sabar dengan apa yang terjadi. Sabar. Yes, Farah. Sabar. One day, karma will kick his ass! What goes around comes around. Hari ni sangatlah mengantuk dekat office. Tak tahulah kenapa and nak buat kerja pun macam malas. Busy pun tidak. Cuma.. I banyak berfikir. Hmm..

"I tercengang bila you tunjuk dekat I. Kita mati-mati fikir positive dekat dia tapi.. Kejam gila. Sanggup dia buat you macam tu. I pulak yang rasa sakit hati. Frustrated. You guys masih baru lagi. But why? You and I backup dia gila-gila tapi.. Betul apa yang kawan-kawan you cakap"

I hanya mampu diam bila Alia cakap macam tu. Speechless. Apa yang I rasa selama ni betul lah. Cuma I je buta. Menidakkan kata-kata mereka. Betul kata Shasha, I masih tak nampak. Masih samar-samar. Kononnya masih mengharapkan ada cahaya dalam hubungan tu.

"I ada bagitahu you awal-awal kan? I ada cakap, I tak tahu decision yang I buat ni betul ke tak masa I mula-mula dengan dia. I dapat rasa benda ni tak kan pergi ke mana. I tak rasa ia akan kekal lama. And see, this shit happen. Seriously, this is my biggest mistake I ever made"

Menyesal. Itu yang I rasa sekarang ni. I menyesal tak ikut kata hati. Menyesal buat tindakan melulu. Selama ni, instinct I tak pernah salah. Naluri seorang wanita sentiasa betul.

"I rasa.. sunyi. Sangat"

"I tak minta duit or barang yang mahal. All I want is to be loved and their attention but I tak faham. Benda yang I rasa sangat simple yang tidak mengeluarkan duit satu sen pun atau peluh tapi sangat susah untuk I dapat. I rasa benda tu FREE je kot?"

Alia always be there for me. And I know that I'm not alone. Kawan-kawan I sentiasa ada untuk memberi semangat. Twice I ditipu and twice jugak they left me hanging. I mengeluh panjang.

"I nak buat you happy. I promise I akan bahagiakan you. I takkan buat seperti mana yang diorang buat. I nak jaga you. I tak sanggup nak tengok you sedih-sedih lagi. Cukuplah untuk kali ni. And please.. Gimme chance. Let me be your everything."

Janji. Mereka berjanji lagi. Tak penat ke mereka berjanji? I pun tak tahu ni janji yang ke berapa kali entah mereka lafazkan pada I. Senangnya mereka berjanji. Seolah-olah janji tu ZERO! Itu jugak lah yang dilafazkan oleh dia when hes trying to get me. Kononnya, tak semua lelaki sama. Yes. Memang. I admit. Tak semua lelaki sama TETAPI 98% sama. Another 2%, I tak tahulah hilang ke mana. Maybe tersembunyi di dalam cengkerang? I don't know? Maybe? Or they already taken? Only god knows. Bila I dengar janji-janji macam tu, I rasa meluat. Menyampah. I rasa macam nak tampar pun ada. Cause I dah penat nak dengar. End up nya, I jugak yang kecewa. Bukannya I tak nak terima sesiapa pada waktu ini, just.. Tolonglah propose dengan cara lain. What I mean is tak payahlah berjanji kalau you rasa you tak mampu nak tunaikan. Kononnya, nak sehidup semati. Fuck! Kononnya, nak buat I happy. Fuck! Kononnya, I love you, you love me. BULLSHIT! -__-

Bunyi macam lebih kepada give up? Nope. Not really. Maybe a bit. Kot? Tapi syukurlah. Dia di atas dah tunjuk dekat I apa yang I nantikan selama ni. Tak sia-sia I berdoa and mengadu pada-Nya. Advice from Azwa sangat membukakan mata I. Tiba-tiba hari tu dia macam berdakwah dekat I. Hahaha. Thumbs up! (Y)
8:04 PM | back to top

chapter 269 : Sampai Bila?
Aug 9, 2010 | comment | 3 comment(s)

"I'm sorry for ditching you. Aku tengok ko selalu emo je. And I feel bad cause I'm not there when you want to share stories or anything :("

Keadaan agak sesak pada waktu tu. And at the same time I tengah SMS dengan Alia. Bila dengar ringtone SMS berbunyi, I cepat-cepat keluarkan phone dari handbag warna orange tu. Pada waktu tu macam "Eh, kenapa tetiba SMS ni?". Yes, SMS daripada Tyra setelah sekian lama dia meminggirkan diri dia daripada I. Itulah pandangan yang I bagi bila I dapat SMS daripada dia. Macam terkejut. Pelik dan motif? Bila I baca SMS tu, air mata dah keluar dah. Memang dah keluar tapi cepat-cepat cover memandangkan I sedang berada di luar. Pergi PC fair buat kali ke-dua. Kali ni, I nekad memang nak beli mouse baru. Tak tahulah. Tiba-tiba hati ni rasa macam tersentuh bila dapat SMS mcm tu. Kata-kata dia macam bawak meaning dalam gila kat hati ni? Yes. Memang I tengah down sekarang ni. Down yang teramat lah sangat. Emo yang melampau. Moody yang sangat-sangat. Entahlah. Masih terngiang-ngiang di telinga apa yang dia cakap dekat I malam tadi. Shit!

"I miss you"

Seolah-olah baru semalam je. Bila I tengok balik calendar dekat telefon yang nazak ni, I was like "Ek elen. Baru je jumpa last friday. Chill la Farah. Orang lain bercinta jugak". Ye. Betul. Tapi.. Maaflah. I ni tamak orangnya. Sekejap memang tak cukup untuk melepaskan rindu. Tapi I pujuk hati ni. "Tak apalah. Orang kata, jumpa sekejap pun dah kira bagus daripada tak jumpa langsung". So, adakah anda setuju dengan statement I tu? If yes, do drop your comment ya. Thank you. Okay, back to the story. Lately ni, lagu "Love the way you lie" by Eminem feat Rihanna sering menemani I. And I tak jemu pun dengar lagu tu. Seolah-olah lagu tu sangat sesuai kot dengan mood I sekarang ni? Semalam, emosi sangat terganggu. Air mata pulak macam senang sangat nak jatuh pada saat-saat ni. Shit! Kenapa emo sangat ni?

"Kau pahal? Kurang kasih sayang?"

You. Agak kasar soalan u tu. Tapi I jawabkan jugak. Yes. Kurang. So? Kenapa? Apa masalah kau? Biar I betulkan sikit. Bukan kurang kasih sayang tetapi kurang perhatian. Kan sedap ayat tu. Sampai sekarang I takkan lupa dengan perkataan ni, "Pressure". Yes. Siapa pressure siapa ya? You ke? I ke? Orang belakang rumah ke? Depan rumah ke? Entahlah. Bak kata Nabil, "Lu fikirlah sendiri?". I agree dengan Dian. Oh Dian. Dia seorang blogger yang sangat I gemari. I suka baca blog dia. Sangat-sangat suka. Plus, dia cantik tau. Before I tengok picture dia lagi, dengan baca blog dia je, I dah boleh agak "Dia ni mesti cantik". Ha see. Kan betul tekaan I selama ni. Ayat dia macam ni,

"Bila ada depan mata tak nak hargai, bila dah tak ada nanti..barulah nak tercari-cari"

dan

Selalunya yang ada depan mata kita tak pandang. Sebab nak sangat mengenal yang jauh. Bila yang depan mata dah hilang, dan yang jauh semakin jauh..baru tahu rasa kesal.

I sangat-sangat sokong dengan kata-kata you. Memang betul. You setuju tak? If yes, jangan lupa drop comment ya? Thanks. Oh, one more thing. I nak minta maaf sangat dekat Fiqa Ahmad. Yes. I'm really sorry ignore you punya text. Bukan nya apa. I sendiri pun tengah serabut apatah lagi dengan masalah orang lain kan? Ketika ini lah, I rasa sangat-sangat memerlukan Dia di atas. Dengan Dia lah, I mengadu. Dekat Dia jugaklah I menangis. I tak tahu dengan siapa lagi I nak bercerita. Hanya Dia yang tahu apa yang I rasa and apa yang I lalui sekarang ni. Ya. Mungkin ini cuma small matter kata orang putih kan. Small the pieces? Oh sangat kampung! Sekarang ini I hanya mampu berserah dan bertawakal. Sememangnya, I sangat lemah. I tak kuat nak lalui semua ni. I mengaku, I tak kuat nak face semua ini walaupun perkara ni sangat remeh. Tapi, mana hak I? Oh, I tak nak lah bercakap soal hak. Nanti timbul benda lain pulak. Okay, saya seorang girlfriend yang menunggu boyfriendnya yang macam nak tunggu durian jatuh dari pokok. Yupp. I ibaratkan macam tu.

I tak tahu apa lagi yang tinggal. Segala barang telah dipulangkan. Cuma yang ada dekat I, pemberian hadiah daripadanya. Itu je lah. Kalau dulu, ada sebuah kotak I letak depan almari. Tiap-tiap hari I tengok. Bila lah nak pulangkan balik pada tuan punya badan. Bila dah pulangkan. Rasa macam.. Semua tentang dia.. Dah hilang. Apatah lagi sejak kena "remove" ni. Apa lagi lah yang tinggal? Kenangan? Memang I selalu terkenang kembali. Itu tak payah cakap la kan. Bila I bayangkan balik, tergelak sorang-sorang pun ada and ada jugak butterflies datang kat tummy ni. Macam geli-geli sikit. Tapi perasaan tu sangat best cause dia sangat istimewa. Bila orang tanya "Mengapa?". Oh please lah. Tolonglah jangan tanya. I sangat senang nak menitiskan air mata bila mengenangkannya. Padahal soalan orang tu macam sangat simple? Tapi mampu untuk menjatuhkan air mata. Fuck gila kan? Haha. Hati saya sangat fragile. Oh, tiba-tiba I teringat satu ayat ni, "I knew. It's fragile". Remember? SMS tu masih ada lagi dalam inbox. Kadang-kadang bila rindu, I scroll up balik SMS yang I terima dulu. Bila baca, rasa macam.. "Heaven sangat time ni". Bila I boleh rasa macam tu balik? I rindu saat-saat tu. Hmm..

Dengan apa yang terjadi sekarang ni, trauma kembali. Semalam pergi ke Sepang Goldcoast. Tengok pantai. Sangat mendamaikan. Rasa macam semua masalah di dalam kepala ni, hilang seketika pabila mendengar deruan ombak. Sangat.. Sangat menenangkan jiwa yang serabut ni. Kawan I pernah cakap, "You stuck kat KL ni lama sangat dah. You kena keluar daripada KL. Jumpa orang luar. Learn their culture blablabla." Ye. Ye. Bunyi macam I kena gi holiday ye? You bayar semuanya boleh? Then baru I pergi. I setuju. I rasa I memerlukan holiday. Yes, I need a break. Not a heartbreak. Blues pulak malam-malam ni kan? Hmm. Rindu.

p/s : Welcome back, Kamil (:
11:26 PM | back to top