PROFILE LINKS MEMORIES
SITE STATS
Opened since: 03.10.2008
hits (and counting!)
visitor(s) online
Mozilla Firefox forever! ;)
Compatible on Internet Explorer
Subscribe to my blog today! :D
TAGBOARD
chapter 266 : Stress.
Jun 29, 2010 | comment | 2 comment(s)

I rasa stress sangat beberapa minggu ni. Entahla. I stress sangat sampai tak tahu nak ungkapkan macam mana. Pada waktu macam ni, I sangat perlukan dia. Cuma.. I tak mampu nak beritahu dekat dia betapa I memang perlukan dia. Hanya Dia yang tahu apa yang terbuku dalam hati I T_T

Tiba-tiba, I teringat ayat ni, "You jiwang". Ugh. I rasa ini dah kali ke-2 I dengar dia kata begitu dan seringkali jugak I tanya pada diri. Jiwang sangat ke I ni? Semalam, sambil on the phone I tutup muka I dengan bantal bila dia cakap macam tu. Ahh. Malunya! Entahla. I tak tahu kenapa I rasa malu. Dengan dia.. Semuanya segan. Apa yang segan sangat tak tahu lah. Kadang-kadang I terfikir apa yang I ungkapkan dengan dia sebelum ni. Jiwang sangat ke ayat I tu? Haha. Sampai membuatkan dia cakap macam tu? At one point I rasa macam "Yelah, I dah tanak jiwang-jiwang lagi dah". Mungkin itu adalah salah satu sebab I tak update blog I kot? T_T

Kalau sesiapa yang perasan atau memang sentiasa mengikuti perkembangan blog I ni, mesti mereka tahu jiwa I ni macam mana. Okay fine la. I admit. I seorang yang jiwang. Yeah. I suka baca love quotes dan baca mana-mana love story. Benda macam tu seolah-olah membuatkan I rasa happy sangat. Benda-benda macam tu memang membuatkan I go "Awww. Sweet!". Kemudian, mula lah I berangan-angan I dengan kekasih hati macam dalam movie. Okaylah. I malas nak continue lagi. Takut ada pulak orang yang termuntah dengan apa yang I cakap ni. Hahaha. I nak pergi mandi dulu. Later I sambung ya :P
8:52 PM | back to top

chapter 265 : Random post part VI
Jun 28, 2010 | comment | 0 comment(s)

"Sebab tu lah I tak nak ada boyfriend handsome-handsome ni. No. No. No. Hahahaha"

Dia berkata sambil memberi signal "No". And I terfikir sekejap. Siapa yang tak nak ada boyfriend handsome? You tell me. Dalam dunia ni, semua perempuan nak boyfriend dia handsome kan? Sedap mata memandang. Bergaya. Pandai. Boleh dikatakan macam prince charming dalam cerita fairy tales tu! Wujud ke? Ahh. I x percaya dalam fairy tales lagi. Shoo. Pergi!

Tiba-tiba emo sebentar. Ada waktu, bila I bosan-bosan I suka tengok hp I. Walaupun tak ada orang yang sudi nak text I kan? Tak mengapa. I dah biasa. Dalam english, "Im used to it". Sampai satu tahap, I dah malas nak guna hp. Campak masuk lombong lagi bagus. Dulu-dulu, tak adalah dulu sangat. Dalam beberapa minggu yang lepas, kononnya malas nak guna hp dah. Lagi-lagi hp I tu dah habis battery. So, bagus sangat la. I pun malas nak charge, charger pulak tah ke mana, so I campak je la hp tu ke tepi. Campak-campak tak tahu pun kat mana dia berada. Tiba-tiba kekasih hati minta I cari hp I balik. Kononnya, tak dapat nak contact I nanti. Wah wah. Bila dia dah cakap macam tu, bunga-bunga la kan? Haha. Mula-mula jual mahal. Malas nak cari hp tapi bila difikirkan balik, I takut nanti I yang menanggung rindu. Hehehe.

I rasa seringkali I ucapkan ayat ni, "Balik nanti I nak update blog la" and I rasa kekasih hati pun mula naik jemu dengar ayat tu? Kononnya nak balik update blog. Last-last I end up online dekat facebook sampai tengah malam. Entah apa yang best dengan facebook, I pun tak tahu. Kadang-kadang I spam status I dekat facebook tu. I tahu.. Mereka mesti cakap macam ni, "Iskk. Farah Idris ni.. Annoying nya. Dengan status gedik dia tu. Dia ingat dia bagus?" Hah. I minta maaf lah. I ni, jenis yang sensitif. I anggap facebook tu macam my second blog dah. Tapi bukan ke dekat situ dia ada tulis "What's on your mind?". So, I tulis je lah. Tak salah kan? Hehehe. Sampaikan jejaka idaman I pun cakap, "Facebook tu dah macam your blog". Sayang, I malas nak update blog. So, facebook adalah satu jalan yang mudah dan pantas untuk I meluahkan perasaan I. Hahaha.

Sekarang ni, I tah ke mana. Nuffnang I pun tah ke mana. I dah malas nak buat blogwalking tengah-tengah malam. I dah malas nak main game tengah-tengah malam. I sendiri tak tahu kenapa. Sekarang ni, tiap-tiap malam I ditemani oleh kekasih hati. Walaupun dia tak berada di sebelah tapi I dapat rasa dia seperti ada dekat je dengan I. I suka perasaan tu, sayang. Terima kasih. I cintakan you. Wahh. Asyik "I love you" je. I nak pulak cakap dalam bahasa. I cintakan you, by (:
8:53 PM | back to top

chapter 264 : Dear, God.
Jun 11, 2010 | comment | 0 comment(s)

God. I am desperate for a solution. I am beyond exasperated and exhausted of waking up and having to continue with this depression. Please God. Help me. I just want to forget the past. I just want to truly feel your love. I just want for you to show me how to love anybody. Teach me how to love you so that I can learn to love myself. I need you so bad, God. I don’t think I’ve ever needed you so bad. I’m sorry for being a terrible daughter but there’s a part of me that wants to yell out for you to hold me and tell me that everything is going to be alright. God, please. I just want to be happy. I don’t want to be bitter anymore. Make me brand new. I want to live without anger, hate or anything negative in my life. Please God, help me move on :(
10:27 PM | back to top